Ενοριακές Νεανικές συνάξεις

Στην ενορία μας,
Με την χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Κυρίλλου πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή πρωί οι νεανικές συνάξεις για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα μέσα από αυτές να γνωρίσουν βασικές αλήθειες της πίστεως μας,και της θεολογίας της εκκλησίας μας.
Τα παιδιά και οι νέοι που συμμετέχουν στις νεανικές συνάξεις έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως: χειροτεχνίες,εκμάθηση ζατρικίου (σκάκι),επιτραπέζια αντισφαίριση,παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της πατρίδος μας.
Υπεύθυνοι του νεανικού έργου ο π.Γεώργιος Τσιμπουξής και οι λαϊκοί συνεργάτες μας Mάιρα Δημοπούλου πτυχιούχος οικονομικών με εξιδίκευση στην ψυχολογία και την παιδαγωγική και η Μαρία Κονιδάρη πτυχιούχος Φιλόλογος.

Την Δευτέρα 21/12/2015 το φιλόπτωχο ενοριακό ταμείο διοργάνωσε χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.

Αρχικά, καλωσόρισε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π.Νικόλαος Μωραΐτης. τους ενορίτες στην φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία νέων,σπουδαστών της Βυζαντινής Μουσικής,υπο την διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού μας κ.Βασιλείου Παπαγεωργίου.

Στην συνέχεια τα παιδιά του κατηχητικού της ενορίας μας απήγγειλαν Χριστουγεννιάτικα ποιήματα, που τους είχαν διδάξει οι κατηχητές τους Κονιδάρη Μαρία και Μαλάμος Θεοφάνης.

Ο π.Γεώργιος ως υπεύθυνος νεότητος ευχαρίστησε τα παιδιά,τους γονείς και τους κατηχητές για την άριστη συνεργασία.

Ακολούθησε ομιλία στην εορτή των Χριστουγέννων από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας,Αμαρουσίου και Ωρωπού Νικάνωρ Καραγιάννη.

Στην συνέχεια προβλήθηκε ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα Χριστούγεννα και στα έθιμα του δωδεκαημέρου.

Τέλος ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π.Νικόλαος Μωραΐτης, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους στο πνευματικό κέντρο,τους συντελεστές και συνεργάτες ,

ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και ευχήθηκε Ευλογημένα και Ειρηνικά Χριστούγεννα.

Την Κυριακή της 4ης Οκτωβρίου 2015 τελέσαμε στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας τον αγιασμό για την έναρξη της νέας Κατηχητικής χρονιάς.

Στην συνέχεια ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού,Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μωραΐτης, καλωσόρισε γονείς και παιδιά και ευχήθηκε σε όλους η νέα αυτή χρονιά να είναι δημιουργική και καρποφόρος.

Εν συνεχεία ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσιμπουξής και Υπεύθυνος Νεότητος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους γονείς και στα παιδιά,και παρουσίασε στα παιδιά το πλάνο της νέας κατηχητικής χρονιάς.

Παρουσίασε τους κατηχητές που θα διακονήσουν τη φετινή χρονιά-

Νικολέτα Στασινοπούλου Φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Μαρία Κονιδάρη πτυχιούχος Φιλόλογος.

Στο τέλος μίλησαν και ψυχαγώγησαν οι κατηχητές τα παιδιά και έδωσαν συνάντηση για την επόμενη και κάθε Κυριακή στις 12.00 π.μ.

 

 

Α. Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου και εις το πνευματικό κέντρο του Ι. Ναού μας, θα τελεσθεί ο αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου 2015- 2016 στις 11 το πρωϊ.
Έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες, (προσκλήσεις σε γονείς και παιδιά) και με χαρά θα περιμένουμε τα παιδιά ή τα εγγόνια σας να συμμετάσχουν. Προς τούτο έχουν αγορασθεί επιτραπέζια  παιχνίδια, ώστε τα παιδιά σας καί να μάθουν τις βασικές χριστιανικές αλήθειες της Πίστεώς μας,  αλλά και να ψυχαγωγηθούν. Βοηθήστε μας ώστε να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια προτρέποντας τα παιδιά σας να συμμετάσχουν. Η ωφέλειά τους θα είναι μεγάλη. Υπεύθυνος π. Γεώργιος.

Β. Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σε όλους τους ενορίτες μας, αλλά και στους προσκυνητές του Ι. Ναού μας, ότι και φέτος θα λειτουργήσει στο πνευματικό μας κέντρο,  ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ. Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 5.30 Μ.Μ.
Έχει παρατηρηθεί ότι, πολλοί εκ των ενοριτών μας , κυρίως γυναίκες, ασχολούνται με την ευλογημένη αυτή τέχνη.
Απευθυνόμαστε σε όλους, γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, να γνωρίσουν και τότε θα αγαπήσουν την τέχνη της αγιογραφίας.
Τά μαθήματα θα γίνονται ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 5.30  ΜΕ 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ( τους χειμερινούς μήνες θα υπάρξει αλλαγή της ώρας), από την έμπειρη αγιογράφο κυρία Δέσποινα Λιοντάκη.

Γ. Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.
Θα τελεσθεί και φέτος ενώπιόν σας εκτός του Αγίου Βήματος η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου. Τέλος Αγρυπνίας περίπου 12 και μισή μετά τα μεσάνυκτα.

Δ. Τήν Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ( ανήμερα του Αγίου Ιακώβου) και ώρα 6.00 το απόγευμα θα τελεσθεί το Μυστήριον ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ.

Με την ελπίδα ότι  θα συμμετάσχετε στις ως άνω δραστηριότητες του Ιερού Ναού μας διατελούμε

Μετα θερμών ευχών και πολλής αγάπης
Οι Εφημέριοί σας
π. Νικόλαος και π. Γεώργιος

 

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ